Zdravlje-savjeti

PROKUHAJTE MED I SODU BIKARBONU: ŽENE ODLUČILE – ZAUVIJEK ĆE KORISTITI OVAJ RECEPT!

 

 

Dermatolozi kažu da je efikasniji od svakog kupovnog proizvoda.

Polako se približava vrijeme kada svaka žena počne da dobija noćne more – ide ljeto, a na butinama i zadnjici se odlično vidi posljedica uživanja u hrani i fizičke neaktivnosti, u vidu celulita

Niste jedine – da li znate da čak 80 posto žena muči muku sa celulitom, uključujući i poznate zvijezde?

Na tržištu postoji dosta proizvoda za borbu sa celulitom, ali, ako je vjerovati dermatolozima, jedan jeftin recept iz prirode je najdefikasniji!

U pitanju je smjesa od dva sastojka koje svi imamo kod kuće – soda bikarbona i med.

Jednostavno, pomiješajte kašiku sode sa kašikom meda, dodajte malo vode i stavite da prokuha na ringli.

Kad proključa, ostavite da se kuha dva-tri minuta, blago prohladite, pa dok je još toplo masirajte područje zahvaćeno celulitom ovom smjesom tokom tri minuta.

Nakon toga operite toplom vodom, a zatim na problematične djelove tijela nanesite samo med. Nježno tapkajte i masirajte 4-7 minuta.

Prema riječima stručnjaka, ali i onih koji su probali, ovo je najbolji način da se riješite celuluita i rupa na koži koje čine efekat pomorandžine kore. Masaža medom će popraviti cirkulaciju krvi na zahvaćenim mjestima i smanjiti naslage celulita, bez da u tijelo unosite hemikalije i toksine.

Savjet:

Ne smijete da pretjerujete sa upotrebom ove smjese, a naročito ne sa jakim pritiskanjem tokom masaže, jer biste mogli da završite sa ispucalim kapilarima na mjestima gdje se nalazio celulit.

haber.ba

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

NAJNOVIJI
To Top