Beba zbog majčine kose skoro ostala bez četiri nožna prstića – Vas Magazin
Zdravlje-savjeti

Beba zbog majčine kose skoro ostala bez četiri nožna prstića

 

 

Majka je 15 minuta pokušavala ukloniti vlas omotanu oko prstića, a na kraju ju je morala prerezati škarama na više mjesta. Zato sada druge roditelje savjetuje na što da pripaze

Dječak star tek 10 tjedana se još oporavlja nakon što je skoro izgubio četiri nožna prstića jer mu se za stopalo zapetljala mamina kosa. Kako kaže djetetova majka, bebi je kosa prekinula cirkulaciju u stopalu, i to na barem 12 sati.

– Bilo je to užasno iskustvo – komentirala je dječakova majka Alex Upton (26). Ispričala je kako ju je usred noći probudilo Ezrino plakanje, piše “24sata“.

Alex je, kako kaže, zbunilo njegovo odbijanje mlijeka, a onda je primijetila da mu je stopalo crveno i otečeno.

Zabrinuto ga je krenula bolje pregledati, a onda je vidjela svoju dlaku između nožnih prstića; dugu smeđu vlas njene kose koja je prekinula cirkulaciju.


SavePEOPLE.com…224sataBebee


– Moralo je proći 12 do 14 sati jer sam dlaku vidjela tek ujutro – ispričala je Upton i dodala da ju je iznenadilo kako je napeta dlaka bila kad ju je povukla, te da je djetetu omotala tri ili četiri nožna prstića. Majka je 15 minuta pokušavala ukloniti vlas, a na kraju ju je morala prerezati škarama na više mjesta. Ezru je odvela u lokalnu bolnicu gdje joj je doktor dao antibiotsku kremu za njegove nožne prstiće.Majka napominje kako se grozno osjećala zbog svega što se dogodilo te kako se bojala da Ezra ne ostane bez prstića samo zato što nije na vrijeme vidjela jednu vlas kose.

– Jako pazim na sigurnost kad se radi o djeci – rekla je Alex i dodala kako nikad nije očekivala da se ovakvo što njoj može dogoditi. Ezra se oporavio, cirkulacija mu se vratila i prstići su mu bolje.

– Moj savjet svim roditeljima je da dobro pogledaju ima li negdje neka ‘zalutala’ dlaka dok presvlače dijete, mijenjaju mu čarapice ili ga kupaju te da dječju robicu prije odijevanja bebe okrenu na drugu stranu; da budu potpuno sigurni da nije ostala neka dlaka na njoj – savjetovala je drugim roditeljima majka čiji je sin skoro ostao bez prstića.

Napomenula je i da se dlaka kose može zapetljati bilo gdje bez da roditelji primijete, pa čak i u peleni ili u čarapici.

Može se djetetu omotati oko stopala ili prstića, pa čak i pupčane vrpce kod tek rođene djece, i to tako čvrsto da može probiti kožu ili zaustaviti cirkulaciju na bilo kojem od tih mjesta.

– Dlaka lako može ostati i u bubnju mašine pa treba pripaziti i kad na dijete stavljate nešto tek oprano – upozorila je Upton druge roditelje da bi se što manje ovakvih situacija događalo.

loading...
To Top