Zanimljivosti

“REKLI SU MI DA ĆU RODITI DIJETE BEZ RUKU I NOGU, ALI NISAM ŽELJELA DA ABORTIRAM”: Kad ga je rodila, zaplakala je od ŠOKA! (FOTO)

 

 

Jasmine Slef iz SAD-a bila je u petom mjesecu trudnoće kada su joj doktori rekli da sa bebom nešto nije uredu.

Na ultrazvuku se vidjelo kako se djetetu ne razvijaju noge i ruke, piše “Novi

Iako su joj savjetovali da prekine trudnoću, ona je sa dečkom Rondelom Vilsonom odlučila je zadržati dijete.

Njen sin se rodio bez ruku i nogu, ima teške deformacije lica, srca, skeleta i genitalija. Mališan se rodio prošle godine 21. septembra u 29. nedelji trudnoće. Kad je došao na ovaj svijet ima je nešto malo više od jednog kilograma.

Ljekari su rekli roditeljima da im dijete pati od tetraamelijskog sindroma – vrlo rijetkog stanja koje je, prema američkom Nacionalnom institutu za zdravlje, pogodilo svega nekoliko porodica u svijetu.

On je sada kod kuće i dobro napreduje.

“Tehničar koji je radio ultrazvuk rekao mi je da se hitno javim svojem ljekaru. Sjedila sam u čekaonici kada je ljekar došao do mene. Duboko je uzdahnuo, a mene je preplavila neka tjeskoba. Rekao mi je da nosim dijete koje neće imati ni ruke niti noge. Samo sam gledala u njega pa me pitao da li sam shvatila. Tada sam počela da plačem”.

“Pitala sam da li to možda moja krivica, to što ranije nisam došla na pregled. Da li sam učinila nešto loše. Rekao mi je da to nema nikakve veze”, dodala je.

Potom je otišla na razgovor sa stručnjacima koji su joj objasnili o kakvom stanju se radi i kakve su prognoze. Upozorili su je da bi dijete moglo imati i druge zdravstvene probleme i da postoji mogućnost da pre*ine prije porođaja. Tada se suočila s teškom odlukom.

“Moj dečko i ja smo razgovarali o prekidu trudnoće i već smo retervisali termin u Vašingtonu, ali nismo mogli to da uradimo. Odlučili smo da nastavim sa trudnoćom”, ispričala je ona.

“Stavila sam ruke u inkubator i držala ga. Bio je to tako srećan trenutak”, rekla je i priznala da ju brine njegova budućnost.

“On je normalna beba osim što nema ruke i noge. Ima jaku ličnost i slatke izraze lica, sve razumije što mu govorim. Odrasli me nikada ne pitaju šta mu je, ali djeca uvijek kažu ono što misle, i to cijenim. Pitaju me gdje su mu ruke i noge, a ja pokušavam da im objasnim”, zaključila je ova majka.

loading...
To Top