Zanimljivosti

OVO MOŽETE I SAMI NAPRAVITI, A DESET PUTA JE BOLJE OD PLOČICA NA STEPENICAMA: Komšije će biti ljubomorne kad vide rezultat (FOTO)

 

Ovakvo stepenište mnogo je oduševilo,  a što je najbolje od svega ovo i sami možete napraviti na veoma jednostavan i lagan način.

Jedna smjesa će vam napraviti takve stepenice da će vam svi zaviditi na njima, a komšije će samo gledati u taj vaš dizajn, piše “Novi

Glavna stvar koja vam je potrebna je je “Quick Mix” smjesa koja se proizvodi u Njemačkoj.

Ova tehnika se zove kameno pravljenje stepenica, a vidite da vam je potrebna kanta u koju ćete pomješati smjesu sa sitnim kamenjem istog oblika kao što je to u videu ispod:

Pogledajte korake:

Otkrivamo vam i nekoliko trikova koji će vam pomoći da obavite kućne popravke, a vaša kuća će izgledati bolje nego ikad. Najbolje od svega jeste što su potpuno jednostavni, a vi ćete uštjedeti hrpu novca.

1. Ulegnuće na drvenom podu? Pokvasite ga sa malo vode. Stavite vlažan ubrus preko ulegnuća i prepeglajte kružnim pokretima

2. Čupavi tepisi mogu biti prava gnjavaža, naročito zato što na njima ostaju tragovi namještaja. Na ulegnuću koje je napravio namještaj, samo stavite nekoliko kockica leda i sačekjte da se istope. Ovo će riješiti problem!


3. Iskoristite eleastičnu gumicu da izvadite zaglavljene šrafove. Postavite je na šraf i okrenite šrafciger. Vidite kako šraf lako izlazi!

4. Škripav pod je česta pojava, a obično se dešava zbog daski ili podnih ploča koje se trljaju jedna o drugu. Da biste ovo riješili, samo samo sipajte puder za bebe između dasaka!


5. Nerivraju vas škripava vrata i ormarići? Idite u kuhinju i uzmite ulje u spreju, maslac ili podmažite vrata običnim jestivim uljem. Problem riješen!

6. Step sokovi nisu samo super ukusa. Oni vam mogu pomoći da uočite da li vam WC šolja curi. Stvarno je lako: prvo skinite poklopac sa rezervoara, a zatim sipajte sok. Vratite poklopac i sačekajte oko sat vremena. Ako je nakon sat vremena,voda u šolji dobila boju poput one u rezervoaru – vaša šolja negdje propušta!

NAJNOVIJI
To Top